söndag 18 december 2011

Premiär: The Girl with the Dragon Tattoo


Den här filmen passar inte på en 'feel-good-blogg'! Men en galapremiär för en Hollywoodfilm på lilla Biografteatern i Kilafors passar väldigt bra, även om det är en 'feel-bad-movie' som det står i första trailerns sluttext... Igår lördag 17 december (4 dagar före världspremiären) bänkade vi oss, ca 300 inbjudna gäster vid två visningar.

Varför en Galapremiär i Kilafors? Jo, stora delar av filmen spelades in här i Kilafors och Segersta. Många segerstabor var mycket engagerade under inspelningen, som allt från statister till vakter. Och den fina Segerstabron - en bågbro med fem bågar över Ljusnan är ett centralt motiv i filmen.

Hur filmen var? Mycket bra, tight, äkta och med vackert foto. Den kändes både väldigt svensk och mycket amerikansk, samtidigt.Efter premiärvisningen var det mat och mingel på Kilafors herrgård. Hela vägen upp till herrgården kantades av marschaller (liksom vägen fram till biografen). Det var på Kilafors herrgård som hela filmteamet bodde förra hösten under de inspelningar som gjordes här på plats.

Framåt kvällen spelade Docenterna. Första låten var 'Vanligt folk'. Videon till den låten är även den inspelad i Kilafors. Här händer det mycket!(Bilden på Docenterna är lånad, övriga bilder visar min inbjudan till festen och filmen.) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...