Idag hittade Zack och jag så här fint blåbärsris på lunchpromenaden. Ett tidigt vårtecken kanske? Jag såg t o m videung som börjat slå ut... Väl hemma kom posten med den nya pajformen från Höganäs. Det är min julklapp från jobbet. Jag tror det blir smaskiga pajer i den glada formen! Katterna har åkt hem och Zack och jag myser ensamma hemma. Ute regnar det igen. Konstig vinter vi har!
Grönkålspaj (6 port)
1 liter grönkål (eller färsk spenat)
1 gul lök
3 ägg
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
100 g fetaost
1 dl pinjenötter
matfett att steka i
salt och malen vitpeppar
1 rulle färdigkavlad smördeg
Sätt ugnen på 200°. Hacka lök, vitlök och grönkål och
fräs det i smör eller olivolja i en stekpanna tills det mjuknat. Låt svalna. Vispa upp äggen i en bunke och häll i mjölken. Blanda ner
grönkålsblandningen och smula ner osten, krydda med salt och peppar. Fodra en pajform med smördeg, skarva där det behövs och
skär kanterna snygga. Slå fyllningen i pajformen, strö över nötterna och grädda
i 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och kanterna är vackert guldbruna
och frasiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar