lördag 9 oktober 2010

Färgglada mobilväskor


Jag har stickat fler färgglada mobilväskor i min nya favoritmodell. Jag hittade mönstret i danska Familiejournal. Men jag har gjort om det en aning. Jag har också visat några väskor tidigare, här.

DIY: Hur gör jag?
Lägg upp 30 m med dubbelt garn (M&K eco babybomull) på strumpstickor 3,5 mm. Väskan har måttet 7,5 x 12 cm, bandet runt halsen är 60 cm långt.

Sticka 30 m slätstickning i 12 cm. Maska av alla utom 5 m.
Bandet stickas med 2 strumpstickor. Sticka 5 m räta. Vänd inte stickan, utan för över maskorna till andra änden på stickan. Byt hand, för garnet bakom arbetet och fortsätt sticka räta maskor i 60 cm (rundstickning). Maska av.
Bandet fäster du i väskan med maskstygn, fäst garnet. Sy ihop väskan i botten, fäst garnet.

4 kommentarer:

 1. Så perfekta de är till mobilen. Får bli att göra några till julen :)

  SvaraRadera
 2. Även om ditt inlägg inte är helt nytt känns det fortfarande aktuellt. Enkelt och snyggt! Vi har länkat till dig från vårt inspirationsgalleri med handarbete och pyssel. Hör gärna av dig om du vill visa fler av dina fina verk hos oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad roligt att ni vill länka till mig :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...