tisdag 3 december 2019

Adventsstjärnor!

Några tips nu i Advent och inför juletiden. 

Att arbeta med papper, pappslöjd i alla dess former är kul. Pyssligt och ibland (nästan för) pillrigt. De här ganska stora stjärnorna är relativt enkla för den någorlunda pysselvane (om än lite trixit). Med lite tålamod och bra kvalitet på pappret så bör det dock gå bra. Resultatet blir riktigt fint, så det är värt mödan. Originalmallen finns att hämta hos Hanna Wendelbo Design "Julstjärna av tapet". Mallen finns där att ladda ner som pdf. (Jag vill dock uppmärksamma att mallen måste justeras något. Två hörn på de flikar som viks in har fel vinkel och behöver ändras. Innan jag kom på det trodde jag att jag hade "tummen mitt i handen", men icke :-)

Hannas stjärnor är superfina, gjorda av vackra tapetrester. Jag ville dock göra något "eget". Dessutom var det just då "Black Friday" och jag lät mig inspireras av motrörelsen (exv. köpstopp och återbruk).

På vinden hittade jag en bunt gamla vikta affischer med byggnader. Hmm... hur skulle det här kunna bli? Så jag testade, och resultatet ser du här.

Välj bra papper med ett motiv som du tycker är fint. Tapet, en gammal affisch eller liknande. Pappret ska vara kraftigt och samtidigt smidigt. I beskrivningen används dubbelhäftande tejp. Jag tog vanligt limstift för papper, vilket funkade bra. Stjärnorna blir fina både med och utan belysning. Bilden nederst visar en stjärna med lampa i.

Önskar alla en finfin pyssel-advent!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...