onsdag 28 juli 2010

Trädgårdsmagi med Hannu

Jag vill tipsa om en bok (eller flera) och en blogg. En av våra spännande trädgårdsprofiler odlar sin trädgård på Kinnekulle, Hannu Sarenström. Han är flitigt återkommande föreläsare och författare, medverkar i både TV och tidningar. Varför vill jag då tipsa om honom? Jo, för mig står han för både det galet ansvarslösa, glädjefyllda och det allvarsamma, seriösa i odlandet. Vi har hittills fått följa Hannu genom ca 20 år i trädgården, i början naiv, nyfiken och nästan besatt av sitt odlande, senare mer kunnig, seriös och välplanerad. Jag tror faktiskt det var roligast i början…


Trädgårdsmagi av Hannu Sarenström (2003). I lustfylld trädgårdsläsning och med vackra bilder får vi följa med till både Granada och andra platser i Sverige och Europa. Och till Hannus gamla och nya trädgård på Kinnekulle förstås, i gränslandet mellan kitsch och trädgårdskonst, i drömmen om en trädgård.
Hannu är alltid Hannu...

Du kan följa hans trädgårdslust på bloggen Hannu på Kinnekulle.Hannu Sarenström har även gett ut böckerna: Rimfrost och trädgårdsdrömmar (1997), Vårkänning (2000), Hannus mat (2005), Vinterkalas (2006) och Trädgårdsvisioner (2009).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...