måndag 12 juli 2010

Silly Frilly scarf


Jag har stickat en Silly Frilly scarf i lingarn, Marks & Kattens Linen. En härva med 50 gram räckte plus garn till kanten förstås. Modellen har Ann-Marie gjort, och mönstret finns på hennes blogg Min Hylla. Man kan variera det här mönstret lite om man vill, göra den smalare eller bredare, med rundade uddar (som min scarf) eller mer spetsiga.

DIY - så här gör du
Jag gjorde min 31 maskor bred vid uddarna, 11 maskor vid det smalaste stället och 6 uddar på längden. De raka partierna (utan intagning eller upplägg) stickade jag 14 varv långa (stickor 5 mm, virknål 3 mm). Vill du prova så läs Ann-Maries mönster, så tror jag du förstår hur jag menar. Snabb, lätt och rolig är den i alla fall att göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...