lördag 18 juli 2015

Arabesk

En sommar som denna, får man tid att göra en hel del annat. Jag har roat mig med att leka med geometriska mönster. Jag blev inspirerad av arabiska mönster, väggmosaiker och annat. Därför kallar jag min lekfulla bilder för ARABESKER. Här hittar du fler Arabesker (egen sida). De finns även i ett album på RosaTulpans facebooksida.
Beskrivning av tekniken 

Jag har utgått från ett rutnät med fyra gånger fyra rutor och sedan dragit streck - strikt symmetriskt - på alla tänkbara sätt. Resultatet blir ett virrvarr av streck. Jag har använt mig av programmet Powerpoint för att rita.


Därefter börjar man leta efter tänkbara mönster och kombinationer. Fritt fram för fantasin! Här en ganska enkel kombination av avlånga kryss, lodrätt och vågrätt.


Kombinationen kopieras över till ett eget blad, så att mönstret friläggs och syns tydligt. 


Därefter är det dags för det slutliga, kreativa momentet. Vad ser du i det symmetriska mönstret? Hitta en bildidé och lek med strecktjocklekar och färger. 

Jag kom att tänka på gamla grekiska tempel, där pelarna ursprungligen var målade röda (kraft och styrka) och balkarna blå (vila och lugn). Så här blev resultatet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...