lördag 27 augusti 2011

Det är mycke tanter nu...

Har just upptäckt att det är väldigt många tanter i omlopp just nu. Boken och bloggen Tantvarning av Anna Eriksson. Boken Supertanten av Elin Ek och videobloggen på SVT, Gloria - jag kan vara Din mamma också av Elin Ek. Bara för att nämna några.

Jag gjorde förstås Tant-testet - och blev (gissa vad): jo TANT!


Om Supertanten:

Vad är egentligen en tant? Är det Tant Brun i Elsa Beskows saga som är så rund, god och snäll och som bakar kakor och bjuder alla barn? Eller är hon Tant Selma i Lilla Fridolf som barsk och sträng svingar en kavel över huvudet om någon skulle ställa till med oreda? Hon är naturligtvis både och. I den här boken möter du en hel arsenal av tanter, människor som alla förenas i en strävan efter ett bättre samhälle där en hemlagad mazarin går före tio pastellfärgade macarons, där hållbarhet går före slit-och-släng.

Om Tantvarning:
Våga vara tant bland surdegar och plastikkirurgi! I denna träffsäkra och modernt illustrerade humorbok möter du tanten av idag. Anna Erikssons illustrationer och texter ger oss bilden av kulturtanten, tant raffa och många fler. För dig som vågar och vill finns ett tant-test som med fördel kan göras med jämna mellanrum. En perfekt presentbok till alla tjejer, kvinnor och tanter som finns mitt ibland oss.

Om Gloria:
Det här är min blogg, här bestämmer jag! Egentligen heter jag något annat men jag vill att min identitet ska vara hemlig, för Jag kan vara Din mamma.... Jag har bestämt mig för att ha en egen blogg där jag bland annat avslöjar saker om oss föräldrar och vuxna men här gör jag också gör saker som föräldrar inte fååååååår för då tror alla att man är galen/konstig/pinsam...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...