lördag 21 juni 2014

More fun in Gangnam!

Gangnam-gu ligger på södra sidan av den stora floden Hangang, som delar Seoul i två delar. Gangnam blev världskänt härom året via den koreanske artisten Psy's megahit "Gangnam Style". 


Psy's senaste hitlåt hörde jag förra veckan i Seoul, "Hangover feat. Snoop Dogg M/V". Denna ganska tramsiga video tar sin utgångspunkt i det koreanska, ganska ohämmade partajandet... Den ger inte precis någon förskönande bild av det koreanska samhället.

I verkligheten är Gangnam ett ganska strikt affärsdistrikt. Här har de stora företagen sina huvudkontor, som t ex koreanska Samsung.Jag tänkte visa på två trevliga ställen att besöka i Gangnam. Det första med anknytning till artisten Psy. (Vår koreanska guide Ms Jinny sa att Psy står för Psycho, vilket mycket väl kan stämma...)

Bibigo

Bibigo är en koreansk restaurangkedja som även finns i USA, England, Kina, Japan, Singapore och Indonesien. De har specialiserat sig på "Korean Healthy Fresh Kitchen". Anknytningen till Psy är att han gärna äter på Bibigo och gör en del reklam för dem. De använder ofta kända K-popartister i sin marknadsföring. Jag besökte restaurangen CGV Cheongdam i Gangnam.Jag åt Bibimbap, som är en av deras många specialiteter. Den var god. Men jag måste säga att den Bibimbap som jag åt på en liten koreansk kvarterskrog på en bakgata i Dongdaemun Market, någon kväll tidigare, inte bara var hälften så dyr utan också ännu godare!! Dock inte lika trendigt som Bibigo.

Dongdaemun Market

Coffee Smith

Coffee Smith är ett trendigt kafé på GaloSooGeel, en tvärgata till Dosandaero i Gangnam. Det är inte helt lätt att hitta bra kaffe i Seoul - även om det finns mängder av kaféer. Men här hade de i alla fall en riktigt bra espresso macchiato. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...