lördag 3 maj 2014

För hundrade gången på ön!

Nu har vi besökt vår kära lilla ö för hundrade gången. För min del var det även premiär för året. Det har varit så mycket annat, bland annat lilla A:s ankomst till världen strax före påsk. Men nu blev det efterlängtade besöket av. Helt underbart!

I sommarens föresatser ingår, förutom att röja bort ännu fler träd och hugga ved, att bygga ny brygga. Den gamla är murken och måste slutligen bytas ut.



Eftersom stormen Ivar tog vår lillbrygga i höstas så lägger vi till i "Smultronviken". Just nu borde vi kanske kalla den "Violviken" i stället. Mängder av fina skogsvioler blommar just nu.



Nätboden (gäststugan) målade vi om förra sommaren. Nu återstår bara lite bättring och att måla fönstren. Där inne hittade jag en liten mumifierad trollslända. Så skör och så vacker... 



Innan vi åkte hem tog vi även en liten tur ut via "Nordostpassagen" för att titta på horisonten och spana mot Finland. Havet är extremt lågt just nu, så mot öster, där det är väldigt långgrunt, är ön ett antal meter längre än den brukar.  I "lagunen" var vattnet alldeles stilla och spegelblankt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...