lördag 22 oktober 2011

Konst(köp) på nätet


I Chicago finns det otroligt fina museet The Art Institute of Chicago. Jag har varit där, för väldigt många år sedan. Där finns en fin konstsamling, förstås, men de har också en webbutik.
Där kan man t ex köpa aporna här ovan för $98. De är snidade i sten av vietnamesiska konsthantverkare och påminner dig om att se, höra och inte prata strunt...

Grant Wood (1891-1942) är en av Amerikas mest välkända konstnärer. Hans tavla här under är hans kanske mest kända verk. Och det hänger på museet i Chicago. Och naturligtvis kan man köpa en poster ($18.95).På fina Länsmuseet i Gävle har höstens stora konstutställning med Staffan Hallström och Asmund Arle nyss öppnat, Genom världen in i formen. Jag har inte sett den än, med det går att läsa om den på nätet. Det här museet har också en butik, men ingen webbshop. Ett av verken som visas i utställningen är Staffan Hallströms 'Ingens hundar' som även i vanliga fall finns på museet.

Men det går att köpa en egen bild av Hallström på nätet ändå, t ex 'Fyrschack I' som just nu ligger ute på Bukowskis (utropspris 140.000-160.000 kr). Om du tycker det blir lite dyrt så kan man i stället köpa en poster från Moderna museets webbshop. De har en annan variant av 'Ingens hundar' för 90 kronor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...