söndag 17 april 2011

Julrosor i april och annat ljuvligt


Nu börjar det bli så där underbart härligt att ta en liten morgonpromenad i trädgården. Något nytt dyker upp varje dag! De fina dubbla svarta/mörka julrosorna som jag köpte på Trädgårdsmässan för två år sedan har slagit ut. Liksom den gröna. Men vart de vita tagit vägen vet jag inte... 

Penséerna fick ta plats i trätunnorna vid entrén igår. De hårt drivna plantorna behöver hämta andan och växa till sig. Men de blommar fint. I år blev det rosa-röda-lila-blå i kombination. Tyvärr kunde jag inte köpa dem på min favorithandelsträdgård Wennbergs. Där brukar de driva egna kraftiga och väldigt hållbara penséer. Men när jag for dit igår så stod det på en lapp vid grinden: "Trädgården öppnar efter påsk". Kan man tänka sig, EFTER påsk. Så dumt! Jag skulle tro att många gör som jag, vårfint INNAN påsk. Där missade dom mina slantar. Wennbergs är duktiga på odling, men tyvärr är de inga entreprenörer...

Trädgården har stängt för säsongen. Men min egen trädgård har öppet (för mig) - jag är den enda besökaren på morgonpromenaden. Ljuvliga vårstjärnor (Scilla forbesii) kunde jag räfsa fram under fjolårslöven igår. De är så söta och kommer alltid tidigare än den vanliga scillan.


Utsikten från köksbalkongen. Det är mycket vatten i ån - och visst börjar det lysa lite grönt?! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...