lördag 21 maj 2016

Trendiga Williamsburg

I NYC bodde vi i Willamsburg på Brooklyn. Skönt att komma bort från jäktet och trängseln på Manhattan till en lugnare och lite mer småskalig miljö.

Vi bodde på Wythe Hotel på 80 Wythe Ave/N. 11th Street. Otroligt charmigt hotell inrymt i en gammal fabrik. Utsikten över Manhattan var inte heller fel... Det var enkelt att boka rum direkt med hotellet innan avresan hemifrån.

Vi bodde granne med Brooklyn Brewery, så ölen som serverades var minst sagt lokalproducerad. 


Williamsburg kryllar av mysiga små caféer, bagerier och butiker. Och förstås... bagels! Som här på New York Muffins på 198 Bedford Ave./N. 6th Street.
Williamsburg Bridge löper mellan Williamsburg, Brooklyn och Lower East Side, Manhattan. Toppen för en promenad en solig och varm dag i NYC. Bron byggdes 1896-1903 och är 2227 meter lång. Williamsburg har blivit trendigt på senare år. Huspriserna stiger allt eftersom en ny befolkning flyttar in. De gamla husen rustas och målas i varma färger. Mycket gult, rött och grönt.Hemlösa nallar i Williamsburg...


2 kommentarer:

 1. Kul att se! Det är i Williamsburg familjen Nolan bodde, i den klassiska boken A Tree Grows in Brooklyn.
  En gåta förresten hur det kommer sig att en av dina bilder på stickade pulsvärmare dök upp på Google när jag sökte efter roomboter babbelaars. Lite serendipity.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den boken har jag inte läst, måste leta efter den. Williamsburg var supermysigt - och väldigt trendigt, men på ett trevligt sätt.
   Svar på gåtan kan vara detta inlägg från 2010: http://www.rosatulpan.se/2010/10/roomboter-babbelaars.html
   Men google och internet är ett mysterium... ;)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...