söndag 15 april 2012

Vår vid havet


Det är vår vid havet. Kallt i blåsten men varmt i sol och lä. 7 grader varmt och så vackert. Det går inte att tröttna på utsikten över hav. Det här är en bild från nordsidan på ön, snett mot öster, ut mot öppet hav. Bortom horisonten, långt där borta ligger Finland.


Den här helgen har det monterats nya Y-bommar vid gemensamhetsbryggan. Det har spikats och sågats och borrats och skruvats hela helgen. Men nu är det snart klart. Jag tror det blir bra. Närmast ligger vår lilla eka.


Här är viken vid fiskarstugan, på sydsidan av ön. Det är nästan alltid ganska lugnt här i sundet. På andra sidan ligger den större ön där bryggan och bilplatsen finns. På ön finns bara två små fiskarstugor, den ena är vår.


Östkusten är ofta väldigt stenig, även på vår lilla ö. Här utsikten mot nordväst, in i fjärden som ligger norrut. Ön är väldigt liten, ungefär 100 x 300 meter och ligger i gränslandet mellan ett sund, en fjärd och öppet hav. Det gör utsikten och klimatförhållandena väldigt skiftande runt om på ön, trots dess litenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...