lördag 26 oktober 2013

Höstmys hemma

Kvällarna har blivit mörka och det är tid att tända ljus och bara mysa. Hemma samlas vi i vårt "mellanrum", en delvis separat del av vardagsrummet.

Vårt hus är gammalt och ombyggt flera gånger. Vardagsrummet består av två rum, med en stor öppning emellan. "Mellanrummet", bara 9 kvm (ligger mellan bibliotek/matrum och kök) är den mest populära delen av huset. Här trivs vi bäst, särskilt när det är dags för höstmys...
4 kommentarer:

 1. Hejsan! Letar på din sida efter en epostadress men hittar ingen, skriver därför en kommentar här. Jag har sett dina underbara pappersstjärnor på Epla. Jag har nyligen lärt mig vika dem själv, så den här julen kommer jag att ha massor av vackra Fröbelstjärnor i julgranen. Du hade på något sätt fått i ett sidenband, liksom genom stjärnan. Får man fråga hur du lyckas få i bandet där? Lägger du i det när du viker stjärnan eller i efterhand? Ha en bra dag! Hälsningar, Sara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, jag sätter i bandet efteråt. Jag använder den smalaste sorten sidenband, 3 mm. Klipper av ca 25-30 cm och trär upp på en grov stoppnål. Sedan går det att trä/pilla det igenom stjärnan, vänder sedan och trär tillbaka (för att få loss nålen). Det gäller att hålla i änden på ena sidan och öglan på den andra, så att de inte åker igenom. Gör en knut på de två ändbitarna, dra sedan till i öglan.

   Radera
 2. Tusen tack för ditt svar, jag uppskattar det! Jag ska prova att göra så som du skrev. Jag tycker att det är vackrare än att sticka hål i en udd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till! Tack även för kommentaren om att du letat efter en e-postadress. Det var en bra återkoppling. Jag har nu lagt till Rosa Tulpans e-post i högerspalten på bloggen :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...